Japonská rozprávka alebo jednoduché riešenie?

Japan flag
Japonská vlajka

Včera večer som si prečítal článok, ktorý mi nedal celú noc spať. Možno je to len moja fantázia a zbožné prianie, ale nemyslím si. V tom članku sa písalo o tom, ako sa v Japonsku rapídne za posledný mesiac znížil počet nakazených z takmer 26000 prípadov denne na necelých 200. Hotový zázrak! Ako prvé som sa o tom dočítal na českom servri Seznam Zprávy. Článok bol hlavne o špekuláciach vedcov o tom, čo sa vlastne stalo. Príčinu len hádajú no dôvod rapídneho poklesu je ten, že vírus stratil z nejakého dôvodu schopnosť sa replikovať a akoby zrazu mizol z povrchu zemského.
Link na článok tu: „V Japonsku rapidně ubyli nakažení. Delta zřejmě ničí sama sebe, míní vědci
Printscreen úvodu článku:

Úbytok prípadov z 26000 na 200 denne

Článok bol síce zaujímavý, ale diskusia ešte zaujímavejšia. Tam som sa dozvedel, že ten zázrak sa volá Ivermektín. Že v Japonsku bol tento uctievaný a nenávidený liek v jednom použitý plošne, na celé obyvateľstvo, a toto je jeho výsledok. Vymetenie pandémie za mesiac. Neuveriteľne, ako by to bol Hoax! Však? Ako sa dalo čakať, hneď sa rozbehla diskusia, že je to hlúposť a nemožné, a že to potvrdzujú aj všetky „factchecky“, teda stránky ktoré overujú pravdivosť informácii na internete.
Printscreen z diskusie:

Diskutujúci tvrdí, že strata schopnosti vírusu sa replikovať spôsobil Ivermektin.

Faktcheck mi teda potvrdil, že informácia o plošnom podávani Ivermektínu je nepravda. Že na stránkach „Japoskeho ustavu pre kontrolu liečiv“ – Pharmaceuticals and Medical Devices Agency (PMDA) je info len o tom, že Japonsko pokračuje vo vakcinácii a žiaden Ivermektín nepodáva. Taktiež, že v japonsku nie je Ivermectín schváleným liekom. Faktcheck ale klamal!
Tu je link na faktcheck agentúry Reuters: https://www.reuters.com/article/factcheck-coronavirus-japan-idUSL1N2RS1NO

Keď som si následne prezrel spomínanú stránku Japonskej agentúry pre lieky a liečiva a zadal do vyhľadávania na stránke slovo Ivermectín, hneď prvé mi vyskočila tabuľka Revisions of PRECAUTIONS (FY2021), v ktorej sa jasne píše, že liek sa začal používať 12. Októbra 2021 ako SUČASŤ BEZPEČNOSTNÝCH OPATRENÍ a že v Japonsku je schváleny ako oficiálne liečivo od roku 2008. Majú ho tam pod názvom Stromectol.

Link na stránku PMDA: https://www.pmda.go.jp/english/safety/info-services/drugs/revision-of-precautions/0009.html
Printscreen stránky kde je liek uvedený ako súčasť bezpečnostných opatrení:

Toto je preklad časti pdf do slovenčiny, z 12. Októbra 2021, kde je uvedené, že Ivermectín bol podávaný pre zdravotníkov aj pacientov.

Ešte takmer na začiatku pandémie vyhlásil akýsi analytik Mesík, že ak by sa Ivermectin podal plošne všetkým ako prevencia, bolo by do mesiaca po pandémii. Že vraj by vírus stratil schopnosť sa replikovať a vymizol by. Skončilo by to vakcinačné šialenstvo a život by sa mohol ešte vrátiť do normálu bez veľkých socialnych strát. Ak to Japonci skúsil a dokázali, tak verím, že do vianoc máme pokoj. To si prajem viac ako čokoľvek na svete a zdá sa, že mám aj reálnu nádej. Ak teda rozvrat spoločnosti a chtíč vakcinovať všetkých na všetko nie je mocnejší ako ľudská túžba po pokojnom živote bez totalitných praktík tých najhorších z nás.

Nechcem sa hrať na novinára a viem že moje slová nemajú veľkú váhu, no dal som si námahu niečo overiť a som na seba pyšný, že to dopadlo takto. Smola je, že neviem po Japonsky a neviem si to celé overiť. Z toho čo je ale v angličtine a čo som pochopil, je to veľká nádej pre ľudstvo a preto dúfam, že sa moje domienky potvrdia a Japonsko zverejní postup toho, čo urobilo, aby sme sa mohli inšpirovať kým nebude naozaj neskoro.

Uhazart

Be the first to comment

Leave a Reply