I am Pita

Nová kapela sa formuje a nahráva EP averzia.

I am Pita je názov môjho hudobného projektu. Od kedy sa mi dostala do ruky prvá gitara, zamiloval som sa do hudby. Nikdy ma nijak zvlášť nebavili noty, techniky ani cudzia tvorba. Zopár obľúbených kapiel mám, ale to je skôr pozostatok z puberty, ako vášeň počúvať novú hudbu. Hudbu najradšej tvorím. Keď je niečo čo neviem vyjadriť inák, napríklad slovom alebo obrazom, začnem skladať pieseň.

Prvá vznikla už na základnej škole a potom čas od času ďalšia a ďalšia. Zlom nastal, keď som sa prvý krát dostal na ostrov Koh Chang v Thajsku. Tam som partičke svojich medzinárodných kamarátov zahral zopár vlastných tónov a potom to už išlo. Rok čo rok, sezónu čo sezónu som sa na to miesto vracal a zlepšoval sa. K slovenským textom pribudi anglické a už som sa začal zameriavať aj na techniku a tempo, keďže hrať večer v bare pred obecenstvom je väčšia zodpovednosť ako hrať pre seba v kuchyni.

Potom prišla Koróna a hudobný svet utíchol. Kultúra ostala v pozadí a živé hranie takmer zomrelo. Množstvo hudobníkov sa muselo zbaliť a nájsť si ozajstnú prácu. Ja si mimochodom myslím, že hudba nie je práca, lebo je to láska a láska nemôže byť za peniaze. V tom obdobi temna ale zasvietila hviezdička a môj dlhoročný kamarát Mc Kovo sa ma opýtal, či nechcem svoju tvorbu nahrať. Pre ďalšie generácie alebo len tak pre seba. Sámozrejme som súhlasil a ono sa to deje a je to jízda.

Pomaly sme dali do kopy kapelu na nahrávanie a aktuálne pracujeme na EPečku s názvom A-verzia. Ja hrám na gitaru a spievam. Na druhú gitaru ma sprevádza môj kamarát z puberty a asi najpohotovejší gitarista, akého som v živote stretol Michal Mlynarič. Poznať ho môžete z Bratislavskej skupiny The Scotlandyards alebo Prešovských projektov Big Cigars či White snake revival. Bassgitaru má na starosti slávny prešovský umelec, maliar a grafik Vladimir Seman, ktorého môžete poznať z kapely MindSpy KLSM. Za bicie sadol David Čudek, učiteľ hudby a bubeník v Prešovskom projekte Petra Bači band či bývalý bubeník od Genius Loci. Na albume budete počuť aj klavír od Martina Husovského z Komajoty a kto vie kto sa ešte pridá, kým to bude celé hotové 😉 Prvé nástrely mi napovedajú, že sa máte na čo tešiť.

Ak chcete vedieť viac, nezabudnite čekovať fanpage na facebooku alebo túto stránku sekciu hudba 😉

Be the first to comment

Leave a Reply